SOSYAL MEDYA

LinkedIn Şirket Sayfası Oluşturma Rehberi

20/10/2020
               

Söz konusu işletmeler olunca LinkedIn en etkili sosyal medya platformu. Fakat, artık sadece profesyonellere özgü bir sosyal ağ değil. Aynı zamanda, marka bilincini artırıp, alakalı etkileşimler kurup, değerli iş gücü çekeceğiniz oldukça etkili bir reklam ve müşteri edinme platformu.

LinkedIn Ne Kadar Etkili Olabilir?

Son zamanlarda, Facebook, Instagram ve Twitter gibi sosyal ağlara yatırım yapan şirketler dikkatlerini LinkedIn’e çevirdiler ve bu ilgi, önümüzdeki dönem boyunca da artacak gibi duruyor. Günümüzde, LinkedIn’de 30 milyondan fazla şirket temsil ediliyor. Bu rakam bariz bir başarıyı işaret ediyor. Tüm sosyal medya mecraları içinde kurumsal web site trafiğinin %64’ün LinkedIn üzerinden gelirken, B2B pazarlamacıların %93’ü LinkedIn’i yeni potansiyel müşteri bulmak için en etkili mecra olarak görüyor. Dahası, LinkedIn 200 ülkede 675 milyondan fazla üyeye sahip ve her saniye dünyanın dört bir yanındaki profesyoneller, LinkedIn’e katılmaya devam ediyor.

Peki, kendi markanız için LinkedIn’ın profesyonel ağında nasıl bir strateji izlemelisiniz? Tüm aşamalardan adım adım geçelim.

LinkedIn Şirket Sayfası Oluşturmak

LinkedIn’deki aktif kullanıcı sayısı çok yüksek. Eğer işletmenizin ve şirketinizdeki iş fırsatlarının dünyanın dört bir yanındaki bu kullanıcılar tarafından görülmesini istiyorsanız, atacağınız ilk adım Şirket Sayfası oluşturmaktır.

Şirket Sayfalarını; marka bilinci artırma, sektör deneyiminizi sergileme ve işletme çözümlerini yönetme yeri ya da daha genel olarak şirketlerin İK sayfası olarak tanımlayabilirsiniz. Bu sayfayı da bu adımlarla kuracaksınız.

1- Şirketinizi Oluşturun

Önce LinkedIn Pazarlama Çözümleri portalını ziyaret edin ve sayfadaki “Şirket Sayfası Oluşturun” butonuna basın.

Sonra sayfa türünüzü seçin. Bu bir Küçük ölçekli işletme, Orta veya büyük ölçekli işletme, Vitrin Sayfası veya Eğitim kurumu (lise veya üniversite/yüksekokul) olabilir.

2- Şirketinizi Tanımlayın, Logo ve Kapak Görseli Ekleyin

Sistem sizi otomatik olarak logonuzdan web sitenize ya da solganınıza, şirket büyüklüğünden içinde bulunduğunuz sektöre kadar şirketinize dair detaylı bilgi ekleyeceğiniz sayfaya yönlendirecektir.

Bu adımın, görsel bir dünya oluşturmak ve ziyaretçilerinizle ürün ve hizmetlerinizle ilgili hangi bilgileri paylaşacağınızı belirlemek adına önemli bir adım olduğunu unutmayın. O yüzden odaklanıp işinizi en doğru anlatan bilgileri öne çıkarmak için çalışma yapmanızda fayda var.

Kapak görseliniz, ziyaretçilerin şirketinizi daha iyi anlamalarına yardımcı olur. LinkedIn Sayfasının kapak görsel boyutları 1536 x 768 pikseldir. LinkedIn profesyonel network aracı olduğundan, profil fotoğrafı olarak logonuzu kullanmak daha uygun olacaktır. 300 x 300 piksel boyutunda kare bir logo kullanmayı unutmayın.

Devam edip şirketinizle ilgili bilgileri doldurdukça, sayfanın sağ üst kısmında bulunan Sayfa Önizleme bölümünden sayfanızın nasıl görüneceğini gözlemleyebilirsiniz.

Tüm bilgileri doldurup önizlemeden memnun kaldığınız zaman, sadece “Sayfayı Oluştur” butonuna basın, artık hazırsınız. 

3- LinkedIn Sayfa Adminleri Eklemek

LinkedIn şirket profili yönetmek bazen zorlayıcı olabilir. Özellikle tek başınıza başa çıkmaya çalışıyorsanız. Bu yüzden LinkedIn, şirketlerin sayfalarına ilave admin atamalarına olanak sağlar.

LinkedIn şirket sayfanızın üstündeki “Ben” ikonuna tıklayın ve “Yönet” bölümünden şirketinizi seçin. Sonra “Yönetici Araçları” ardından “Sayfa Yöneticileri”ni seçin. Şimdi sayfanızı yönetebilecek yeni ekip üyelerini eklemeye hazırsınız. “Kaydet”e basın ve işiniz tamam.

LinkedIn Pazarlama Stratejisi ile Marka Bilinci Oluşturmak

Profil sayfası oluşturmak şirketinize dair genel bilgilerle kurduğunuz için kolaydır. Fakat iş akıllıca bir LinkedIn pazarlama stratejisi ile marka bilinci oluşturmaya gelince, daha yaratıcı olmanız ve daha akıllıca hareket etmeniz gerekir.

1- LinkedIn Akışına Doğru Akışı Vermek

Akış (feed) içeriğinizin takipçilerinize sergilendiği yerdir. İsminden de anlaşılacağı üzere, insanlar bu sayfaya tutarlı, trend ve bilgilendirici içerikler için bakıyor. LinkedIn kullanıcılarının %67’si kendilerini “haber bağımlısı” olarak tanımlıyor. Bu yüzden, hangi içerik türlerinden yararlanabileceğinizi ve merak uyandırmak, ilgi çekmek ve rekabette bir adım önde olmak için ne paylaşacağınızı önceden planlamanız akıllıca olur.

LinkedIn şirket profilinizde kitlenizle ne paylaştığınız kadar ne sıklıkta paylaştığınız da oldukça önemlidir. Düzenli paylaşım yapan Şirket Sayfalarının 6 kat daha fazla takipçi edindiği gözlemlenmiştir. O yüzden haftada en az bir kere paylaşım yapmak varolan kullanıcılarınızla etkileşime girmek ve yenilerini elde etmek için mükemmeldir.

Paylaşımlarınızı kolayca takip etmek için Buffer gibi online sosyal medya planlama ve yönetim araçlarını da kullanabilirsiniz.  

2- LinkedIn’de Reklam Verme

Eğer amacınız şirketinize ilgi duyabilecek LinkedIn kullanıcılarına ulaşarak hızlıca büyümekse içerik üretmek yeterli olmayacaktır. LinkedIn’in büyüme odaklı pazarlama (growth marketing) için mükemmel bir araç olduğunu unutmayın. 

LinkedIn Ads (Reklamlar), ücretli reklamcılık kullanarak organik LinkedIn pazarlama çabalarını desteklemek isteyenler için en iyi araçtır. LinkedIn PPC Reklamları ile belirli iş ünvanlarını, sektörleri, fonksiyon ve kuruluş boyutlarını hedefleyebilir, böylelikle ürün veya hizmelerinize ilgi duymaya daha yatkın kişi ve kuruluşlara ulaşabilirsiniz.

LinkedIn Eşlenmiş Hedef Kitlelerini, Sponsorlu İçerik, Sponsorlu InMail ya da herhangi bir LinkedIn reklamcılık formatında kullanabilirsiniz. LinkedIn Eşlenmiş Hedef Kitlelerini kullanarak kolayca web site ziyaretçilerinizi yeniden hedefleyebilir ve müşteri veri tabanınızla tekrar bağlantıya geçebilirsiniz.

3- Çalışanlarınızı LinkedIn’de Marka Elçisi Olmaya Teşvik Edin

LinkedIn Pazarlama Çözümlerine göre, çalışanların şirketlerin takipçi sayısından ortalama 10 kat fazla birinci dereceden bağlantısı vardır ve güçlü bir çalışan sadakat programı olan şirketler en iyi yetenekleri çekmekte %58, tutmakta ise %20 daha fazla şansa sahiptir. 

Çalışanlarınızın şirketle ilgili yaptığı her olumlu paylaşımın, sahip oldukları bağlantılara ulaşacağı ve şirketinizin görünürlüğünü artıracağını unutmayın.

4- LinkedIn Gruplarını Kullanmak

Sektörünüzle bağlantılı işletme ve uzmanlara ulaşmanın diğer bir mükemmel yolu da LinkedIn Gruplardır. Eğer aktif bir grup üyesi olmayı başarırsanız, işletmenizin sitesine ya da Şirket Sayfasına trafiği olarak geri dönüş alırsınız. 

Sayfanızın üstünde bulabileceğiniz “arama” özelliğini kullanabilir ya da Grup sayfanızdaki önerilere göz atabilirsiniz.

LinkedIn Verilerini Okuma ve Analiz Etme

Günümüzde en önemli sosyal medya pazarlama kuralı sonuçlarınızı analiz etmektir. Şirket Sayfanızı kusursuzca oluşturmak, onu optimize etmek ve hedef kitlenizle temasa geçmek için en iyi LinkedIn pazarlama araçlarını kullanmanız yeterli değildir. Şirket sayfanızdaki Analytics sekmesinde yer alan verilere bakarak pazarlama performansınızı takip etmeniz gerekir. Nasıl yapacağınızı aşağıdan öğrenebilirsiniz;

  • Takipçi Verisi: LinkedIn, sadece takipçi sayınızı takip etmekle kalmayıp Şirket Sayfanızı da değerlendiren birtakım entegre analiz aracına sahiptir.
  • Etkileşim Verisi: LinkedIn analizleri, tıklama, paylaşım, beğeni vb. tüm etkileşimlerin  etkileşim oranını da gösterir.
  • Referral Trafik: Google Analytics kullanarak LinkedIn’den web sitenize gelen gerçek trafik analizlerini inceleyebilirsiniz.

Bonus: Etkili Sosyal Medya Planlaması İçin Etkili Bir Araç ve Rehber

Sosyal medya etkinliklerinizi (Facebook dahil) kolayca planlayıp takip edebilmeniz için Sosyal Medya Pazarlaması Planlama Rehberimize göz atın. Sosyal medya pazarlaması planı oluşturmayı, temel sosyal medya platformlarının özelliklerini ve sosyal medya pazarlama faaliyetlerinizde kullanmak üzere taktikler öğreneceksiniz. Dahası, yeni planlar üretmek, yürütmek ve takip etmek için Sosyal Medya Pazarlaması Planlama Aracına da göz atın.

Sosyal Medya Pazarlaması Taktikleri

Son olarak, büyüme odaklı pazarlama (growth marketing) faaliyetlerinize uygulayabileceğiniz çok sayıda Sosyal Medya Pazarlaması Taktikleri hazırladık. Taktikleri ana hedefinize göre (marka bilinci+trafik artırmak, müşteri dönüştürme, müşteriyi elde tutma) ve zorluk seviyesine göre (yeni başlayan, orta seviye, ileri seviye) seçebilirsiniz.